На Кіровоградщині святом завершився щорічний Європейський тиждень імунізації (ФОТО)

Перегляди: 765

Рівень імунізації на Кіровоградщині зростає, але ще не досягає достатніх показників для формування колективного імунітету, повідомили CBN у Регіональному центрі громадського здоров’я.

Аби виправити ситуацію, на Кіровоградщині протягом тижня тривала просвітницька кампанія в рамках Європейського тижня імунізації, який цього року проходив під гаслом «Захистимось разом.#вакцини діють!».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У містах і селах Кіровоградщини фахівці провели понад два десятки зустрічей із дітьми, молоддю та дорослими.

«Говорити про вакцинацію із дітьми і учнями – легко. Вони вірять в слово дорослого і лікаря. Дискусійними, і не менш важливими для нас, стали зустріч із студентами та батьками. Тут у кожної з сторін було чимало різних аргументів, але беззаперечним фактом залишається те, що завдяки вакцинації захворюваність інфекційними хворобами в сучасному світі значно знизилась», -  зазначив в.о. директора КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради» Іван Касьяненко.

Завершилася кампанія розважально-спортивним святом, до якого долучились медики, батьки з дітьми, громадські активісти і всі небайдужі люди, що поширюють науково обґрунтовану інформацію щодо імунізації.

Вікторини, естафети та інші розваги присвятили щепленням. Діти грали «у лікаря» і вивчали, які саме обстеження треба пройти перед щепленням, «вбивали» мікроби дротиками дартсу, зображали на малюнках свої знання та бачення теми. Батьки - вболівали, підказували і підтримували. Усі учасники командних та індивідуальних конкурсів отримали заохочувальні призи і відзнаки.

Переможців конкурсу малюнків визначатимуть шляхом онлайн-голосування на сторінці «ЦГЗ Кіровоградської обласної ради» у Facebook, яке відбуватиметься  з 30 квітня по 3 травня.  Вони і отримають головні призи Тижня.

«Європейський тиждень імунізації – це невеликий сегмент щоденної роботи фахівців різних сфер. Усвідомлюючи усі небезпеки нехтування календарем щеплень ми повертались і будемо повертатись до цієї теми заради здоров’я нації і попередження спалахів інфекційних захворювань», - підсумувала програмний фахівець з питань громадського здоров'я Регіонального центру громадського здоров’я Надія Оперчук.

Нагадаємо, що в Україні діє Календар профілактичних щеплень, за яким проводиться планова імунізація людей проти гематиту В, туберкульозу, дифтерії, правцю, кашлюку, гемофільної інфекції, поліомієліту, кору, епідемічного паротиту та краснухи.