Від влади Кропивницького чекають рішучих дій щодо МАФу на Набережній

Перегляди: 3653

Громадська організація «Перспектива міста» через десять днів готова звернутися в прокуратуру та подати на владу міста позов до суду через її бездіяльність.

Про це сьогодні, 6 травня, йшла мова на прес-конференції в CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На переконання громадського діяча, голови ГО «Перспектива міста» Артема Стрижакова, на вході на Набережну поставили не тимчасову споруду, а капітальну будівлю. Підтверджує його думку висновок незалежного судового експерта Михайла Петрова, зроблений за результатами проведення будівельно-технічного дослідження.

За словами координатора проектів Муніципального бюро Стрижакова Ігоря Саєнка, ФОП Олександр Дехтярьов отримав дозвіл на будівництво МАФу в 2015 році, коли обов'язки мера виконував Іван Марковський. Ігор Саєнко заявив, що Олександр Дехтярьов має дружні стосунки з сином Марковського Сергієм.

У 2016-му на місці почали закладати фундамент, на що влада міста відреагувала скасуванням паспорту прив'язки, адже під тимчасові споруди фундамент не закладається. У вересні 2018 року виконком прийняв рішення про демонтаж встановленої металевої конструкції. Незважаючи на це, у 2019-му в незаконній конструкції почали продавати каву.

Артем Стрижаков вважає, що зовсім скоро каву замінять пивом, адже пан Дехтярьов займається саме таким бізнесом. Аби на вході на Набережну не торгували пивом з усіма відповідними наслідками, висновки експертизи активісти передадуть у міськраду і чекатимуть протягом десяти днів реальних кроків щодо демонтажу МАФу.

Громадський діяч вважає, що з потурання влади Кропивницького власник МАФу узаконить тимчасову споруду як капітальну. Подібні махінації, за його словами, у будівництві спостерігаються протягом останніх семи років.

«У нас принципова позиція у питанні Набережної, - наголосив Стрижаков. - Тут не може бути будь-яких бізнес-питань. Це загальноміське питання. Вхідна група до Набережної не повинна бути з пивнухою».

Нагадаємо, що реконструкцію Набережної Інгулу в Кропивницькому планували розпочати цього року.