На Кіровоградщині під час операції «Мігрант» виявили 181 порушника міграційного законодавства

Перегляди: 910

Більше двох місяців - з 16 березня до 31 травня - на Кіровоградщині, як і по всій Україні, тривали профілактичні заходи з протидії нелегальній міграції «Мігрант».

Як розповів CBN заступник начальника управління ДМСУ в області Олександр Хмельницький, операцію проводили разом зі співробітниками Нацполіції та Служби безпеки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вони відпрацьовували насамперед місця компактного проживання іноземців, ринки, місця стихійної торгівлі, будівельні майданчики тощо. Виявили 181 порушника міграційного законодавства, а щодо 127 іноземців склали адмінпротоколи за порушення правил перебування на території України. Крім того, довелося відповідати і 54 жителям області, які надали іноземцям житло або працевлаштували.

З 47 виявлених нелегальних мігрантів 42 примусово повернули на їх батьківщину: до Азербайджану, Грузії, Росії, Молдови, Вірменії та Еквадору. За рішенням суду примусово видворять з України громадян Молдови, Азербайджану та Росії. Росіянин відбував покарання у виправному центрі в Олександрівці, а тепер його доставили до Миколаївського ПТПІ.

На порушників українського законодавства наклали 252 тисячі гривень штрафів, з яких уже сплатили 235 тисяч.

За словами Олександра Хмельницького, минулого року в області виявили 708 порушників міграційних законів і наклали більше 700 тисяч гривень штрафів.

Крім того, до адмінвідповідальності за порушення порядку прийняття на навчання іноземців притягнули 22 посадовців.

На сьогодні у Льотній академії НАУ навчаються 274 іноземці, у техуніверситеті - 89, медичному університеті - 986, а також у ЦДПУ ім. Винниченка - два громадяни Алжиру та Єгипту.