У Кропивницькому нагородили переможцiв художнього конкурсу «Молодiжна палiтра» (ФОТО)

Перегляди: 1152

У Кропивницькому з нагоди Мiжнародного дня захисту дiтей вiдбулося урочисте нагородження переможцiв художнього конкурсу «Молодiжна палiтра» iменi Леонiда Бондаря сьогоднi, 3 червня.

Конкурс присвятили 265-рiччю заснування Кропивницького, повiдомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Започаткували «Молодiжну палiтру» в художньо-меморiальному музеї О. Осмьоркiна за пiдтримки управлiння культури i туризму мiськради. Конкурс носить iм’я вiдомого художника i педагога Леонiда Бондаря. Понад двадцять рокiв вiн очолював мiську дитячу художню школу, якiй в 1992 роцi присвоїли iм’я О. Осмьоркiна.

Спiворганiзатор конкурсу - обласна органiзацiя Нацiональної спiлки художникiв України.

До участi цього року свої роботи надiслали 185 учнiв та студентiв 19 навчальних закладiв Кропивницького.

Переможцями стали 29 юних митцiв вiком вiд семи до 22 рокiв. Їхнi художнi твори вiдзначили дипломами I, II, III ступеню в трьох номiнацiях: I – учнi початкових спецiалiзованих мистецьких навчальних закладiв, шкiл естетичного виховання; II – учнi художнiх студiй та гурткiв образотворчого мистецтва загальноосвiтнiх навчальних закладiв; III – студенти вищих навчальних закладiв мистецького та гуманiтарного профiлю за вiдповiдними вiковими категорiями.

Подяки та вiдзнаки членiв журi i оргкомiтету також вручили 48 учасникам у всiх номiнацiях.

В експозиції – 147 творiв, виконаних в рiзних мистецьких технiках. Виставка працюватиме до 15 червня.

Нагадаємо, у художньо-меморіальному музеї О. Осмьоркіна у грудні минулого року відбулася виставка, присвячена 126-й річниці з дня народження митця, а також 80-річчю з дня народження Леоніда Бондаря. Вона поєднала творчість викладачів та учнів художньої школи імені видатного земляка «Творчий мікс: викладачі-учні».

Фото Григорія Зуба, CBN