У Кропивницькому депутати не підтримали мораторій на обрізку дерев

Перегляди: 772

Депутати міської ради Кропивницького не проголосували за мораторій на омолоджувальну обрізку дерев сьогодні, 11 червня, передає кореспондент CBN.

Таке рішення вони аргументували тим, що вчора міський голова Кропивницького Андрій Райкович дав вказівку підготувати розпорядження, згідно з яким заборонить обрізку дерев до кінця року.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Доручаю підготувати заборону на обрізку дерев до кінця 2019 року. А наступного року вирішимо, яку робитимемо обрізку – естетичну чи санітарну. Я неодноразово говорив, що до цих питань треба залучати фахівців», – казав Райкович.

Згідно з розпорядженням міського голови, створили робочу групу, яку очолює заступник мера Олександр Вергун. Також до її складу входить голова громадської організації «Озеленення Кропивницький» Надія Паливода, декан природничо-географічного факультету педагогічного університету імені В. Винниченка доктор біологічних наук Олександр Гулай, завідувач сектору екології природоохоронної діяльності Галина Негода, головний інженер комунального підприємства «Благоустрій» Віктор Івашина, інші представники управлінь і комунальних підприємств міськради, дендролог, депутати.

Як уточнив Райкович, долучитися до робочої групи можуть й інші охочі.

«Список робочої групи відкритий, представники можуть брати участь у засіданнях, долучатися», – додав Райкович.

Нагадаємо, сьогодні близько сотні активістів вийшли на площу перед міською радою з плакатами «Вимагаємо мораторій на обрізку дерев».