ЦНТУ потрапив у сотню кращих закладів вищої освіти

Перегляди: 3433

Центр міжнародних проектів «Євроосвіта» та міжнародна група експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence склали рейтинг закладів вищої освіти України III, IV рівнів акредитації, повідомляє CBN з посиланням на ЦМП «Євроосвіта».

Центральноукраїнський національний технічний університет зайняв у «Топ 200 Україна 2019» 71 місце. Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка - 149-е.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Методика проекту «Топ-200 Україна» базується на відкритих даних та експертних висновках фахівців у галузі вищої освіти і головних ринків праці України.

Діяльність ЗВО оцінюють за допомогою інтегрованого індексу, до якого входять індекси якості науково-педагогічного потенціалу, якості навчання та міжнародного визнання.

Експертне оцінювання якості науково-педагогічного потенціалу і якості навчання проводили за рівнями базової, загальноосвітньої підготовки студентів, фахової підготовки, практичного володіння інформаційними технологіями, затребуваності випускників ЗВО ринком праці.

За висновками експертів, які брали участь у підготовці рейтингу «Топ 200 Україна 2019», залишається практично незмінною тенденція великого розриву між потребами ринків праці України і результатами роботи університетів за моделлю сучасних знань, головними компетенціями і практичною якістю підготовки фахівців.

Центральноукраїнський національний технічний університет має найвищий рейтинг серед закладів вищої освіти Кіровоградщини, які входять у рейтингу університетів світу Webometrics.