У Кропивницькому вичерпався конфлікт щодо нормативної грошової оцінки землі

Перегляди: 1204

У Кропивницькому вичерпався конфлікт між представниками бізнесу і місцевого самоврядування щодо нормативної грошової оцінки землі.

На цьому акцентував увагу на засіданні виконавчого комітету міський голова Андрій Райкович учора, 9 липня, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ви пам'ятаєте, які складнощі в нас певний період були у зв'язку з прийняттям нормативної грошової оцінки землі. Зараз ми впорядкували ці питання, надали відповідні консультації тим підприємцям, які помилково вважали, що їхні інтереси не враховані й не врегульовані в юридичному плані», - зазначив Андрій Райкович.

Мова йде про те, що місцевих бізнесменів схвилювали розмови про підвищення нормативної грошової оцінки у шість разів.

За словами мера, усі підприємці, які звернулися за роз'ясненнями, їх отримали.

Нагадаємо, що у Кропивницькому затвердили нормативну грошову оцінку на рівні 445 грн 92 коп./кв. м і визначили 35 економіко-планувальних зон. За ними визначається локальний коефіцієнт функціонального використання ділянки. Максимальний коефіцієнт становить 1,79 пункту.

У березні в міській раді відбулася прес-конференція заступника міського голови Олександра Мосіна щодо скандалу навколо нормативної грошової оцінки землі.