Кіровоградська ОДА зібрала за одним столом учасників акції протесту проти свавілля поліції та поліцію

Перегляди: 2145

Кілька учасників акції протесту проти свавілля патрульної поліції та керівництво поліції зустрілися за одним столом в ОДА сьогодні, 23 липня, передає кореспондент CBN.

В. о. голови ОДА Світлана Лобанова на самому початку наголосила, що зустріч має пройти конструктивно.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Учасники акції висловили свої претензії до начальника управління патрульної поліції в області Антона Цюцюри. На їхню думку, він має звільнитися з посади.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький наголосив, що розслідування справи про смерть у сутичці з патрульними кропивничанина Олександра Собченка триває. Цим займається Державне бюро розслідувань.

Сам Антон Цюцюра, який також був присутнім, здебільшого мовчав.

Учасники зустрічі дійшли згоди включити до складу комісії, яка проводить перевірку дій патрульних, представників громадськості.

Тим часом решта протестувальників чекали на керівництво правоохоронців біля входу до ОДА. Згодом керівництво до них вийшло (детальніше про це - пізніше на сайті CBN).

Нагадаємо, під час сутички з поліцейськими в Кропивницькому помер 51-річний майор міліції у відставці Олександр Собченко.

За версією правоохоронців, він першим поліз у бійку. Родичі покійного стверджують, що винні поліцейські.

Начальник ГУ Національної поліції в області Роман Козьяков заявив, що судмедекспертиза не виявила в Олександра Собченка тілесних ушкоджень,які призвели до настання смерті. Він також зазначив, що щодо поліцейських, які брали участь у конфлікті, проводиться службове розслідування.