Три експертизи підтвердили, що знайдені у Знам’янському районі людські рештки належать Діані Хріненко

Перегляди: 6796

Три експертизи підтвердили, що знайдені людські рештки 26 березня при проведенні польових робіт поблизу села Новополяна Знам’янського району належать жительці Суботців Діані Хріненко, яка зникла 24 серпня 2018 року.

Про це журналістам повідомив заступник начальника слідчого управління ГУ НП в області Тарас Тарасенко сьогодні, 25 липня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми нещодавно отримали результати низки судових експертиз. За результатами зустрічалися з рідними потерпілої, і було вирішено про поховання на п'ятницю Діани Хріненко, - сказав Тарасенко. - Рідні погодилися з результатами експертизи. Наразі конкретно стверджувати про особу підозрюваного ми не можемо, щоденно проводимо низку слідчо-розшукових заходів. Є особи, які цікавлять слідство, але в ході роботи з ними підтверджується їхня непричетність до злочину. Розслідується провадження за ч. 1 ст. 115 ККУ - умисне вбивство. Покарання - до 15 років позбавлення волі».

«Більш ніж 90 експертиз було призначено, на виконанні - 17, в тому числі з'ясовується, чи була дівчина зґвалтована. Але це таємниця слідства, яку я не можу розголошувати. Є три експертизи, які підтверджують, що це Діана Хріненко. Останню отримали минулого тижня», - додав він.

Тарасенко також наголосив: «Що стосується двох осіб, які могли мати причетність до злочину, один із них наразі за ґратами через інший злочин. Немає достатньо доказів про оголошення йому підозри у даному кримінальному провадженні».

Нагадаємо, 16-річна жителька Суботців Діана Хріненко близько дев’ятої вечора 24 серпня 2018 року пішла в центр села на святкування Дня Незалежності й не повернулася.

26 березня при проведенні польових робіт поблизу села Новополяна Знам’янського району виявили людські рештки.

З Діаною попрощаються в Суботцях завтра, 26 липня.