Собаку з захопленого росіянами буксира повернули в Україну (ФОТО)

Перегляди: 709

Собаку Джессі, яка перебувала на буксирі «Яни Капу» під час захоплення українських кораблів ФСБ Росії в листопаді 2018 року, віддали родині українського моряка Сергія Чуліби.

Зараз вона в Херсонській області, повідомляє кореспондент «Крим.Реалії».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами адвоката Анастасії Саморукової, після арешту українських моряків собаку забрали співробітники прикордонної служби ФСБ Росії в Керчі.

«Власне, переговори про те, як нам краще повернути собаку, тривали близько чотирьох місяців. У підсумку мій підзахисний Володимир Терещенко написав заяву на ім'я слідчого, в якому він просив віддати його собаку Джессі своєму адвокату, тобто мені. Слідчий відповів, що не заперечує. Після отримання необхідних документів ми приїхали до Керчі, і, власне, нам віддали собаку», – пояснила Саморукова.

Координатор групи адвокатів українських моряків Микола Полозов розповів, що собака була на території прикордонної служби вісім місяців.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам – «Бердянськ» і «Нікополь». «Бердянськом» командував уродженець Кіровоградщини Роман Мокряк. Він відмовився визнавати «злочини» та взагалі давати будь-які свідчення ФСБ.

Серед полонених є ще один уродженець Кіровоградщини – Андрій Артеменко.