У двох жителiв Кiровоградської областi запiдозрили лептоспіроз

Перегляди: 638

Лiкарi пiдозрюють захворювання на лептоспiроз у 26-рiчного жителя Гайворонського району та 33-рiчного жителя Благовiщенського району.

Про це CBN поiнформували в обласному лабораторному центрi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обидва хворих в станi середньої важкостi перебувають на стацiонарному лiкуваннi в iнфекцiйному вiддiленнi одного iз закладiв охорони здоров’я областi.

Фахiвцi проводять епiдемiологiчне розслiдування цих випадкiв та вже з’ясували, що обидва чоловiки перiодично купалися, ловили рибу та ракiв у ставку с.Таужне Гайворонського району. Вивчаєють також iншi можливi шляхi iнфiкування хворих. Обидва постраждалих мають собак, власнi домашнi господарства (качки, кролi та кури), що не виключає заселенiсть садиб гризунами, якi переносять цю iнфекцiю.

До завершення розслiдування цих випадкiв та проведення лабораторних дослiджень, головi Таужненської сiльської ради рекомендували тимчасово заборонити купання у мiсцевому ставку та органiзувати проведення знищення гризунiв.

Нагадаємо, в області від хвороби в цьому році загинули два чоловіка.