На Кіровоградщині на покращення стану поверхневих вод виділили 28 мільйонів гривень

Перегляди: 864

На покращення стану поверхневих вод з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища цього року виділили 28 мільйонів гривень.

Про це на сьогоднішній нараді в облдержадміністрації доповів директор обласного департаменту екології та природних ресурсів Олександр Ковтунов, передає CBN з посиланням на прес-службу ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Ковтунова, найбільше коштів надходить на рахунки ОКВП «Дніпро-Кіровоград». Так, цього року мають завершити роботи на очисних спорудах в селі Марто-Іванівка Олександрійського району, продовжити роботи на очисних спорудах у Світловодську та розпочати роботи з оцінки впливу на довкілля по об’єктах у Смоліному.

Цього року введуть в експлуатацію очисні споруди в Новгородці та вирішать питання відведення стічних вод в обласній психіатричній лікарні селища Нового та бальнеологічній лікарні у Знам'янці.

Щодо покращення стану поверхневих вод у планах цього року - вирішити питання реконструкцій дамби на річці Плетений Ташлик у Малій Висці та гідротехнічної споруди у Благовіщенському на річці Синиці.

Значні кошти цього року область отримала і з державного фонду охорони навколишнього природного середовища. Їх спрямують на реконструкцію очисних споруд та роботи на каналізаційних мережах.

Посадовець акцентував увагу на необхідності проведення в області інвентаризації очисних споруд, аби виявити всі проблемні об’єкти.

Нагадаємо, фахівці назвали причину цвітіння Інгулу в Кропивницькому