В інституті раку, де відмовлялися лікувати АТОшника з Кропивницького, - корупційний скандал (ВІДЕО)

Перегляди: 2115

Прокуратура Києва повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інституту раку та лікарю-онкологу, причетним до заволодіння коштами онкохворих.

Про це йдеться на офіційній сторінці прокуратури у Facebook, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Зловмисники переконували пацієнтів, що кількість медичних препаратів, закуплених за державні кошти, дуже обмежена. За сприяння в отриманні безкоштовних ліків медики вимагали від пацієнтів грошову винагороду, в тому числі під виглядом благодійної допомоги, у сумі від 1 500 до 18000 гривень за один курс хіміотерапії», - сказано у повідомленні.

Посадовці також надавали вказівки іншим лікарям, яким чином проводити консультації з пацієнтами та їхніми родичами, щоб змусити сплачувати кошти за ліки, які вони мали б отримувати безоплатно.

У кримінальному провадженні встановили сімох потерпілих, які зазнали матеріальних збитків на близько 40 000 гривень.

«Вказаним посадовим особам повідомлено про підозру у кримінальних правопорушеннях, передбачених ч. 1 ст. 184 та ч. 3 ст. 191 КК України, а саме за фактами порушення права на безоплатну медичну допомогу та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно», - зазначається у повідомленні прокуратури.

https://www.facebook.com/kyiv.gp.gov.ua/videos/2974565269284183/

Нагадаємо, 6 червня 2018 року CBN повідомило, що онкохворого спецпризначенця з Кропивницького Віталія Драгана відмовилися лікувати у Національному інституті раку в столиці через те, що він «убивав братній народ».

Після розголосу в ЗМІ в НІ почали службове розслідування, за результатами якого лікарку, що образила ветерана, звільнили.

Пізніше вона вибачилася перед Віталієм.

1 травня 2019-го Віталій Драган пішов з життя.