На Кіровоградщині вже 22 бригади «швидкої» працюють за новим принципом

Перегляди: 1322

20 бригад Кропивницького та дві бригади Кропивницького району підключені до системи, яка забезпечує екстериторіальний підхід до надання послуг екстреної допомоги (за цим принципом найближча до пацієнта «швидка» везе його до найближчого медзакладу, незалежно від того, до якого міста чи району той відноситься).

До кінця місяця до них приєднається бригада з Компаніївського району, розповів під час сьогоднішньої прес-конференції перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, екстериторіальний принцип вже дозволив збільшити радіус обслуговування «швидкими» Кропивницького до 20 км навколо міста.

Зараз на базі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф тривають будівництво єдиної диспетчерської й тендерні процедури з закупівлі потужного обладнання, яке охопить всю територію області, всі 100 бригад екстреної медичної допомоги.

«Всі сто автомобілів будуть оснащені GPS-навігаторами, будуть мати мобільний телефон, смартфон, планшет з послугами мобільних операторів», - розповів Сергій Коваленко.

У підсумку служби 103 з усіх міських та центральних районних лікарень області будуть передпідключені до єдиної диспетчерської ЕМД, і автоматично визначатиметься бригада, яка знаходиться найближче. Вона отримуватиме скаргу та маршрут до пацієнта і вказівку, яка лікарня знаходиться найближче, щоб можна було надати відповідну допомогу.

На проект з екстреної медичної допомоги з державного та обласного бюджетів виділені 13,7 млн грн.

Нагадаємо, на Кіровоградщині вже надали більше 300 телемедичних консультацій.