На Кіровоградщині вже надали більше 300 телемедичних консультацій

Перегляди: 1006

Фактично за два з половиною місяця на Кіровоградщині в рамках впровадження телемедицини надали більше 300 консультацій.

Про це йшла мова на сьогоднішній прес-конференції першого заступника голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергія Коваленка, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Системно в області телемедицина запрацювала з 10 липня. Відповідні послуги вже надаються у 94 сільських медичних амбулаторіях. Невдовзі в системі працюватимуть усі 123.

«Чому надважливо, що Кіровоградщина є серед п'яти областей, де впроваджуються пілотні проекти з телемедицини? Бо саме цей вид допомоги дозволяє надавати якісно і швидко допомогу. Мовою цифр: у 2018 році в області померло 15 484 людей, народилося 7 077 дітей. Серед цих 15 тисяч 10 - це серцево-судинні захворювання. Серед них третину займають гострі стани. Тобто три тисячі осіб, якби отримали своєчасно належний рівень допомоги і знято було гострий стан, вони б залишились серед нас», - зазначив Сергій Коваленко.

Консультації лікарі надають з чотирьох нозологій: серцево-судинних та дерматологічних захворювань, цукрового діабету, а також бронхіальної астми. На «вторинці» конкультує 51 лікар.

В планах підключити до телемедичних послуг фтізіатрів та онкологів.

Нагадаємо, Кіровоградська, Харківська і Полтавська області є лідерами з впровадження телемедицини.