Березкіну повідомили про підозру в організації заволодіння 20 мільйонів доларів з Ощадбанку

Перегляди: 1022

Наприкінці тижня прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури погодили повідомлення про підозру екс-нардепу Станіславу Березкіну у вчиненні низки особливо тяжких корупційних злочинів. Детективи НАБУ у встановленому законом порядку повідомили йому про підозру.

«Досудовим розслідуванням зібрано докази, які дають достатні підстави вважати, що колишній народний депутат як бенефіціар групи компаній "Креатив" наприкінці 2013 - на початку 2014 року організував заволодіння коштами державного банку АТ "Ощадбанк" у сумі 20 млн доларів, залучивши до таких дій інших осіб, у тому числі службовців банківської установи», - йдеться в повідомленні САП у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Креативу» надали кредит, хоча достатнього забезпечення для його отримання банк не отримав.

«Указані кошти після їх отримання на рахунок однієї з компаній групи "Креатив" відразу були легалізовані шляхом перерахування на рахунки іноземних компаній (у тому числі офшорних юрисдикцій) начебто на виконання контрактів з поставки тропічної олії. В подальшому компанії офшорних юрисдикцій за рахунок отриманих як кредит коштів АТ "Ощадбанк" придбали активи в м. Одесі та на Чорноморському узбережжі, після чого їхні корпоративні права були передані дітям екс-нардепа», - зазначили в САП.

Майже рік тому парламент не підтримав подання генпрокурора про надання згоди на притягнення народного депутата до кримінальної відповідальності.