Кропивницькі депутати вимагають у Зеленського не здавати інтереси України

Перегляди: 1829

Через «формулу Штайнмаєра» депутати міськради Кропивнивницького сьогодні, 4 жовтня, зібралися на позачергову сесію, щоб звернутися до президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Від гаранта вимагають не здавати українських позицій. За прийняття звернення проголосували всі присутні на засіданні 23 депутати, знайшовши під час перерви компромісне рішення з-поміж двох варіантів документу.

У зверненні обранці вимагають: «1. Заблокувати ухвалення нової редакції та не допустити продовження дії закону про особливий статус Донбасу без широкого громадського обговорення.

2. Не допустити місцевих виборів на окупованих територіях до моменту повного виведення російських окупаційних військ, роззброєння незаконних збройних формувань, відновлення контролю над кордоном України, забезпечення перехідного періоду терміном на один рік та відновлення повноцінної роботи на цих територіях українських ЗМІ.

3. Не допустити відведення Збройних Сил України з укріплених позицій».

Нагадаємо, ввечері 1 жовтня на площі Героїв Майдану в Кропивницькому зібралися активісти та ветерани війни, які вирішили звернутися до обласної та міської рад з вимогою висловити свою думку про запропоновану урядом так звану «формулу Штайнмаєра». Учасники мітингу заявили, що ця ініціатива є капітуляцією та зрадою інтересів країни.

1 жовтня під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську українська делегація підписала «формулу Штайнмаєра».

Президент Володимир Зеленський роз’яснив «формулу Штайнмаєра» таким чином. По-перше, на постійній основі починає діяти тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, відомий також у суспільстві як закон про особливий статус Донбасу. По-друге, це відбувається за умови, коли в ОРДЛО відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з Конституцією та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулися за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів.

Щоб на території ОРДЛО відбулися вибори, всі російські війська повинні бути виведені, захоплена ділянка українсько-російського кордону – передана під контроль України.