Опалювальний сезон у Світловодську може не початися. Раніше теплопостачальник скаржився на рейдерів

Перегляди: 1124

СП ТОВ «Світловодськпобут» досі не отримало номінацій на природний газ, через це опалювальний сезон у місті може не розпочатися.

Про це повідомляє CBN з посиланням на прес-службу Кіровоградської ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У СП ТОВ «Світловодськпобут» немає договору реструктуризації та не забезпечено рівень оплати за спожитий газ на 90%. Залишається доплатити 23,2 млн грн для отримання номінацій.

«Облдержадміністрація рекомендувала підприємству в разі непогашення заборгованості перед НАК "Нафтогаз України" придбати природний газ на умовах попередньої оплати в інших газотрейдерів або вирішити питання власникам підприємства щодо поповнення статутного капіталу для погашення вказаної заборгованості», - йдеться у повідомленні прес-служби.

Однак ситуація досі не врегульована. Це засвідчили на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник міського голови Світловодська Олена Балюк та гендиректор «Світловодськпобуту» Сергій Московський. Хоча загалом місто технічно готове до початку опалювального сезону.

«В умовах, де підприємство на 100% належить приватній особі, відповідальність за початок і проходження опалювального сезону несуть міська влада і власник підприємства, - наголосив перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко. - Власник зобов’язаний відповідно до ліцензійних умов забезпечити місто Світловодськ якісним теплом. Інакше буде відповідна реакція ОДА».

Сергій Коваленко доручив директору департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ользі Довжук проінформувати про ситуацію з опалювальним сезоном обласну прокуратуру та СБУ.

Нагадаємо, за клопотанням прокуратури на 50 відсотків корпоративних прав та внесків до статутного капіталу спільного підприємства «Світловодськпобут» наклали арешт.

Арешт передбачає заборону «вчинення будь-якого роду змін до статуту, статутного капіталу, даних про керівництво юридичної особи, проведення державними реєстраторами будь-яких реєстраційних дій та коригування раніше проведених».

«Завдяки скоординованим діям правоохоронних органів упереджено внесення державним реєстратором до державного реєстру даних про заміну керівника, зміну статутного капіталу, затвердження статуту в новій редакції стосовно вказаного спільного підприємства», – наголосили у прес-службі прокуратури.