Російський адвокат, який захищав полоненого моряка з Кіровоградщини, відстоюватиме інтереси Порошенка

Перегляди: 1239

Ілля Новіков – російський юрист, адвокат, гравець «Що? Де? Коли?». Виступав захисником ув’язненої української льотчиці Надії Савченко. Російські ЗМІ називають його «ворогом Кремля».

Російський адвокат Ілля Новіков долучається до захисту екс-президента України Петра Порошенка.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент CBN.

«Президент Порошенко запросив мене приєднатися до команди його юристів, які опонують ДБР (Державне бюро розслідувань. - CBN) у провадженнях, порушених за заявами [екс-заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича] Андрія Портнова. Робота адвоката в Росії при всіх її складнощах, звичайно, дає хороше загартування щодо політично мотивованих кримінальних процесів», - йдеться у дописі.

ДБ має намір звернутися за правовою допомогою до Росії. Зокрема, у кримінальному провадженні щодо проходження українських військових кораблів у Керченській протоці у листопаді 2018 року.

У російських судах Ілля Новіков захищав і захищає українських громадян – бранців Кремля - та російських опозиціонерів.

Нагадаємо, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам – «Бердянськ» і «Нікополь». «Бердянськом» командував уродженець Кіровоградщини Роман Мокряк, якого в російських судах захищав Ілля Новіков.

7 вересня 2019-го затримані Росiєю в районi Керченської протоки українськi моряки повернулися додому.