На посаду голови Кіровоградської ОДА претендує колишній слідчий

Перегляди: 2544

Стало відоме ім’я третього кандидата на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації, передає кореспондент CBN.

Згідно з інформацією, яку розмістив на своїй сторінці у Facebook нардеп Олексій Гончаренко, офіс президента пропонує призначити очільником Кіровоградської області кадрового слідчого Андрія Балоня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Балонь з 2003-го по 2016 рік працював слідчим, керівником слідчого управління тощо. З 2017-го до 29 серпня 2019-го обіймав посаду заступника голови Херсонської ОДА.

У нього дружина і син. Відповідно до декларації за 2019 рік, на відміну від дружини не має власного житла та автотранспорту, хоча в декларації за 2017 зазначений Volkswagen Tuareg 2011 року випуску. Також Балонь орендував Jaguar XF 2015 року випуску.

Разом із дружиною тоді ж значився власником ТОВ «ЛЕД-ІС». Наразі дружина є власницею ТОВ «Медіапівдень».

На рахунках у екс-чиновника майже 300 тисяч гривень, більше семи тисяч євро та понад 70 тисяч доларів. Вдома він зберігає ще 153 тисячі гривень.

Раніше CBN повідомляв про претендентку на посаду голови Кіровоградської ОДА, екс-чиновницю департаменту економічного розвитку й торгівлі облдержадміністрації Юлію Дубину.

На посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації також претендує екс-голова Мукачівської районної державної адміністрації, депутат Мукачівської районної ради сьомого скликання Сергій Гайдай.

11 червня президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Кузьменка з посади голови Кіровоградської ОДА. Нині обов’язки голови тимчасово виконує Світлана Лобанова.