У Кропивницькому попрощалися з Почесним громадянином міста Володимиром Панченком (ФОТО)

Перегляди: 2047

Сьогодні, 17 жовтня, в останню путь провели Почесного громадянина міста Володимира Панченка, передає кореспондент CBN.

Церемонія прощання відбулася на подвір'ї ЦДПУ ім. Винниченка, адже так заповів Володимир Панченко. В університеті він пропрацював більше 20 років.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Попрощатися з Володимиром Панченком прийшли друзі, знайомі, студенти, колеги покійного, а також представники міської та обласної влади.

Редакція CBN співчуває рідним та близьким покійного.

Володимир Панченко відомий землякам як літературний критик, літературознавець, письменник, автор наукових робіт, підручників та численних праць з історії української літератури, зокрема «Юрій Яновський» (1988), «Володимир Винниченко: парадокси життя і творчості» (2004), «Неубієнна література» (2007).

Багато років доктор філологічних наук, професор Панченко викладав у Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Член Національної спілки письменників України Володимир Панченко був лауреатом багатьох літературних премій, зокрема премії імені Володимира Винниченка Українського фонду культури, літературних премій «Благовіст», імені Олександра Білецького та імені Євгена Маланюка.

Був народним депутатом І скликання (входив до складу «Народної ради» – національно-демократичної опозиції до комуністичної більшості) та членом Українського ПЕН (громадської організації, до якої входять професійні письменники, редактори й перекладачі).

27 серпня на сесійному засіданні депутати міськради Кропивницького присвоїли Володимиру Панченку звання Почесний громадянин міста Кропивницького.

Володимир Панченко помер 14 жовтня на 66 році життя.

Валентина Шаповал, CBN