У Кропивницькому пропонують уряду монетизувати пільги на проїзд

Перегляди: 1446

Ситуація, яка склалася 2016 року, коли в рамках бюджетної децентралізації на місця передали пільги на проїзд, послуги зв'язку тощо, є неприйнятною.

Таку думку на засіданні регіонального відділення Асоціації міст України, присвяченому формуванню місцевих бюджетів на 2020 рік, висловила начальник фінансового управління міськради Кропивницького Любов Бочкова, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У бюджеті обласного центру на 2019 рік на відповідні цілі заклали 85 мільйонів гривень.

«Категорії на пільговий проїзд тільки розширюються. Ми не можемо, наприклад, відмінити пільги на проїзд пенсіонерів, тому що є постанова кабміну. А на 2020 нам потрібно виділити з бюджету на це сто мільйонів гривень», - розповіла начальник фінуправління.

Любов Бочкова вважає, пільги на проїзд варто включити у дев’ятий пункт 89 статті Бюджетного кодексу, де йдеться про субвенції, пільги та субсидії на житлово-комунальні послуги.

«І теж їх монетизувати, як пільги і субсидії на житлово-комунальні послуги. Сьогодні ми надаємо фінансовий ресурс комунальному підприємству «Електротранс», бо якщо ми не будемо його фінансувати, воно не буде обслуговувати наших громадян», - додала вона.

З відповідною пропозицією Кіровоградське відділення Асоціації міст України звернеться до центрального офісу, а той у свою чергу - до уряду та Верховної Ради напередодні прийняття Бюджетного кодексу 2020.

Нагадаємо, кропивничани підтримали електронну петицію щодо безкоштовного проїзду в громадському транспортi в перiод навчального року школярам до 14 рокiв. Але постійна комісія міськради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів відхилила підтримку петиції через брак фінансування