Матір, у якої забрали дітей у Кропивницькому, хоче повернути їх назад

Перегляди: 1444

Відео про родину з Кропивницького сколихнуло соцмережу. Жінка п’є та дебоширить, діти недоглянуті, а соцслужби без діють, стверджують сусіди. Аби привернути увагу, небайдужі зафільмували сім’ю. Серед ночі соцслужби разом із поліцією забрали в жінки двох маленьких синів. Кажуть, сім’я тривалий час стояла на обліку. Раніше 31-річну матір позбавили батьківських прав стосовно трьох дітей. Зараз їх виховують нові родини. Тепер це чекає і вилучених двох малюків.

Відео в соцмережі оприлюднили мешканці кропивницького гуртожитку. Кажуть, сусідка з кімнати на п’ятому поверсі поводиться аморально та живе у безладі, зовсім малих дітей залишає без нагляду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Варто взяти пляшку їй до рук, це починаються в нас попойки, це вічно скандали. Діти вічно голодні, ледве не роздягнуті ходять, тихий жах. Скільки викликали служби, поліції, наряди», - коментує Марина Ляліна і додає, що матір дітей не доглядає, навіть не пере їхні речі, а просто викидає на смітник.

Чотирирічний Артем і півторарічний Богдан не завжди були доглянутими. Проте матір страждає без малюків, каже сусідка Наталія Чорноус: «Вона плакала, що Бодю її забрали меншого. За Артема вона не згадувала, за Бодю вона говорила: "Бодічка, мій Бодічка"».

Жили в жахливих умовах, кімната в гуртожитку занедбана, розповідають про родину в міській раді. У ніч, коли вилучали дітей, мати була нетверезою. Навіть не зачинила двері квартири.

«Цього дня відвідували наші працівники дану родину, жінка була в тверезому стані, а пізніше, вже ввечері, дозволила собі, так би мовити, розслабитися», - каже начальниця управління з питань захисту прав дітей міськради Кропивницького Тетяна Тимоховська,

Востаннє обстеження умов проживання родини фахівці провели 23 вересня. Робили все, аби зберегти сім’ю, проте жінка випробувальний термін не пройшла, каже керівник центру соцслужб Олег Краснокутський.

«На цьому тижні мало вирішуватися питання щодо влаштування дітей до садочка. Все, що вона повинна була отримувати державної допомоги по лінії соціального захисту, вона отримувала. Ці виплати будуть зупинені в зв'язку із вилученням дітей», - зауважив він.

Дітей відібрали незаконно, стверджує мама хлопчиків Тетяна Магура. Малюків любить та доглядає. Каже, чоловік – батько наймолодшого - відбуває покарання, але допомагає грошима. Вона отримує соціальні виплати. Готує, пере речі, робить по господарству все, що потрібно. Коли сусіди знімали відео, на якому ні на що не реагує, спала, а не була п’яною. Конфліктувала з сусідами, а вони їй помстилися таким чином. Намагається виправитися, хоче виховувати своїх синів.

«Ну, спала з дитиною меншою, а старший сидів дивився телевізор. Діти нічого не потребували. Батько дає гроші, я отримую соцдопомогу також. Одягаємо, як можемо», - стверджує Тетяна Магура.

Хлопчики наразі перебувають у лікарні, куди їх влаштували для подальшого обстеження. Почуваються добре, розповідає лікар Михайло Мірошниченко.

«Соматично вони здорові, але не дуже охайно були одягнені. Зараз дітки здорові, знаходяться на плановому обстеженні», - коментує він.

Тим часом соцслужби готують позов про позбавлення Тетяни Магури батьківських прав щодо двох вилучених дітей. Матір стверджує, боротиметься, аби повернути малюків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кіровоградщині у депутата забрали замореного голодом малюка: суцільний жах і морок.