Суддя з Кіровоградщини заявила, що хтось лазить у її комп’ютері. Справою займеться генпрокурор

Перегляди: 1119

Верховна рада правосуддя звернеться до генпрокурора за інформацією стосовно розслідування та розкриття злочину за фактом несанкціонованого втручання до системи документообігу «Д-3» Новоархангельського районного суду Кіровоградської області

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ВРП, передає CBN з посиланням на сайт ВРП.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив член Вищої ради правосуддя Віктор Матвійчук, суддя Людмила Краснопольська заявила про втручання у програму документообігу під час роботи у ній з лютого по травень 2019 року. Відбувалися також технічні збої, через що суддя змушена була звертатися до адміністратора.

Як повідомляв CBN, у травні суддя звернулася із заявою до департаменту кіберполіції Кропивницького відділу поліції. Працівники відділу зафіксували несанкціоноване підключення до комп’ютера близько 24 разів. З кінця серпня такі дії повторювалися знову.

Людмила Краснопольська вважає, що таке втручання можуть здійснити лише особи, які мають доступ до програмного забезпечення та комп’ютерної техніки.

Під час досудового розслідування встановили, що суддя має обґрунтовані підозри, що за допомогою її логіну та пароля вхід до системи документообігу здійснюють невстановлені особи. З огляду на зазначене Вища рада правосуддя звернеться з відповідною заявою до Генерального прокурора.