Слухачі Малої академії наук з Кропивницького перемогли у конкурсі молодіжних інноваційних проектів

Перегляди: 950

Слухачі Кіровоградської Малої академії наук учнівської молоді перемогли у фінальному етапі всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України», повідомляє CBN з посиланням на сайт обласного департаменту освіти.

У фіналі вони продемонстрували моделі й макети, здійснили стендовий захист проектів та відповіли на запитання членів журі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

І місце вибороли учень гімназії-інтернату - школи мистецтв Олександр Терпак та учениця Петрівської школи Знам'янського району Анна Холявінська. Вони представили проект «Дослідження впливу магнітного поля на фізичні характеристики кристалів» у номінації «Матеріалознавство та перспективні технології».

Максим Марченко зі школи мистецтв презентував робота-маляра, чим виборов ІІІ місце в номінації «Машинобудування».

Також ІІІ місце отримав Дмитро Стеблина, який навчається у 19-й школі Олександрії. Він представив проект «Технологія бездротової передачі та продукування електроенергії» в номінації «Технічна творчість та винахідництво».

Також майбутні науковці представили «Прилад для ванної» у вигляді надзвичайно яскравої, креативної черепахи, проект «Добування води з атмосфери», «Систему моніторингу фізичних навантажень учнів на уроках фізкультури» а також можливості програми Keylogger (контроль за діяльністю користувача) на персональному комп'ютері.

Раніше студенти з Кропивницького перемогли на найбільшому в Україні технічному фестивалі.