Новий голова Кіровоградської ОДА закрив «апаратки» від журналістів

Перегляди: 3235

У Кропивницькому апаратні наради голови ОДА відтепер зробили закритими для журналістів.

Про це повідомив голова ОДА Андрій Балонь під час брифінгу сьогодні, 18 листопада, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відтепер після кожної апаратної наради голова ОДА буде проводити окремий брифінг з журналістами.

«Раніше, коли наші журналісти ходили на апаратні наради, то це було дуже довго і нещиро, адже всі казали лише про те, які вони молодці й не можна було поставити їм запитання. Єдине, що можна було почути, то це якесь там лайливе слівце чи невдоволення від шефа на підлеглих. Це можна було виокремити. Якщо зараз перша особа буде проводити саме прес-конференції, то це буде прекрасно. Тоді це буде не просто його звіт, а ще й відповіді на запитання. Це буде економія часу, та ще й можна буде отримати відповіді на запитання, яких не можна поставити на "апаратці"», – вважає головний редактор всеукраїнського тижневика «Діалог» Анатолій Безтака.

«Це все нагадує цензуру радянських часів. Якщо нова влада не пускає журналістів на якісь заходи відкриті, то вона їх або люто ненавидить, або люто боїться. Оце одне з двох. Адже інформація, яка нам там озвучується, то вона буде донесена до громади, а вони не хочуть, щоб вона була відкрита», – зазначив журналіст Юрій Яровий. - «Якщо він буде потім проводити брифінги, то це ще гірше, адже тоді він буде сам обирати, що говорити журналістам, а що ні».

У Facebook журналіст Ігор В’юн зазначив, що така позиція йому теж не подобається: «Ну, нарешті... Балонь сказав, що відтепер "апаратки" - без журналістів. А журналістам потім розказуватимуть казочку на брифінгу».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив головою Кіровоградської ОДА Андрія Балоня. Указ глави держави про це опублікували на президентському сайті «заднім числом».