Міськрада Кропивницького вже винна заступнику мера, який судиться з нею, понад півмільйона

Перегляди: 2296

Апеляційний адміністративний суд залишив чинним рішення суду першої інстанції про поновлення Олександра Грабенка на посаді заступника міського голови Кропивницького.

Про це CBN повідомила адвокат Наталія Сюр, яка представляла інтереси Грабенка.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Тепер місцева влада повинна виконувати рішення суду, яке має силу закону», - заявила вона.

За її словами, є встановлений порядок виконання рішення суду: міський голова своїм розпорядженням надає повноваження, забезпечує робоче місце та встановлює заробітну плату.

Наталія Сюр також наголосила, що «в рішенні суду передбачено виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу на суму більше 500 тисяч гривень. І ця сума буде зростати з кожним днем невиконання рішення суду».

Нагадаємо, Олександра Грабенка в листопаді 2018 року звільнили з посади заступника міського голови Кропивницького з формулюванням «за порушення присяги посадових осіб місцевого самоврядування».

Міський голова Андрій Райкович тоді заявляв, що матеріали щодо діяльності Грабенка на посаді заступника міського голови передадуть до правоохоронних органів.

У липні 2019 року Кіровоградський окружний адмінсуд ухвалив поновити Грабенка на посаді заступника міського голови Кропивницького і виплатити йому 380 тисяч гривень як зарплату за час вимушеного прогулу з 7 листопада 2018 року по 15 липня 2019-го.