У міськраді Кропивницького прокоментували поновлення Грабенка на посаді заступника голови

Перегляди: 1582

Начальниця юридичного управління міської ради Кропивницького Марина Смаглюк прокоментувала CBN можливе поновлення на посаді колишнього заступника міського голови Кропивницького Олександра Грабенка.

«Третій апеляційний адміністративний суд вчора, 21 листопада, прийняв постанову, якою залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким вирішили поновити Олександра Грабенка на посаді заступника міського голови. Разом із тим було вирішено стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу. Позиція міської ради міста Кропивницького полягає в тому, що ми не погоджуємося із рішенням Апеляційного суду і будемо звертатися із касаційною скаргою», - сказала вона.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У зв’язку з тим, що рішення набрало законної сили після перегляду в апеляційній інстанції, то постало питання з приводу його поновлення на посаді вже сьогодні.

«Ми плануємо це питання виносити на засідання міської ради, тому що за компетенцією повинні прийняти рішення про це депутати і виконати фактично рішення суду. Готуємо проект рішення – вносимо на найближчу сесію», - додала Смаглюк і наголосила - заборгували Грабенку 330 тисяч гривень.

Прокоментували в юруправлінні й виплату компенсації Грабенку.

«Ми повинні сьогодні забезпечити виконання в цілому рішення суду. Знову ж таки – питання з приводу виплати будемо в законних рамках вирішувати», - зауважила начальниця юридичного управління.

Нагадаємо, Олександра Грабенка мають поновити на посаді заступника міського голови Кропивницького і відшкодувати зарплату за час вимушеного прогулу. Звільнити Грабенка депутати вирішили ще в листопаді 2018 року через те, що він порушив присягу держслужбовця.