У Пантаївській амбулаторії звільняють усіх працівників

Перегляди: 1194

Півтора десятка працівників Пантаївської амбулаторії попередили про скорочення, повідомляє кореспондент CBN.

Згідно з рішенням сесії Олександрійської міської ради, медичний заклад передадуть у власність селищної ради до 25 грудня. Поки амбулаторія є структурним підрозділом Олександрійського Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Передати заклади та установи бюджетної сфери (освіта, культура, охорона здоров’я), об’єкти житлово-комунального господарства і транспортного забезпечення з балансу виконавчих органів Олександрійської міської ради, її комунальних підприємств, установ, закладів на баланс Пантаївської селищної ради. Державну субвенцію, яка призначена для утримання установ і закладів бюджетної сфери, передати з місцевого бюджету Олександрійської міської ради до бюджету Пантаївської селищної ради», – йдеться у рішенні сесії.

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександрії Сергій Дьячук пояснює: з 25 грудня амбулаторія вже не буде структурним підрозділом Центру.

«До 25 грудня рішенням сесії Пантаївська амбулаторія буде передана на баланс сільради. Таким чином, відповідно до ліцензії ми не маємо права здійснювати фінансування цього закладу. Адже це буде нецільове використання бюджетних коштів», – зауважив він.

Натомість очільник Пантаївки Ігор Бульба пояснює, у селищній раді немає структури, що може керувати освітою чи охороною здоров'я.

«У нас нема нічого: не створена управлінська частина ні по освіті, ні по охороні здоров'я. Ми навіть не маємо права приймати кошти державних субвенцій, доки не створена ОТГ», – каже Бульба.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про бажання Пантаївки вийти зі складу Олександрії і створити власну ОТГ.

Сесія Олександрійської міської ради відбулася 11 грудня.