Підозрюваного у загибелі кропивницьких спецпризначенців обміняють на полонених

Перегляди: 1319

Підозрюваного у причетності до загибелі спецпризначенців на Донбасі в 2014 році Миколу Бутрименка внесли до списку на обмін утримуваними особами між Києвом і непідконтрольними територіями Донбасу.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

26 грудня під час підготовчого засідання Оріхівський районний суд Запорізької області, що повторно слухає справу Бутрименка, за клопотанням прокуратури змінив запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання.

«Це клопотання було обґрунтоване тим, що учасники Тристоронньої контактної групи з обміну полонених на виконання Мінських угод і домовленостей у "нормандському форматі" про "обмін всіх на всіх" досягли домовленості про включення Бутрименка у список на обмін», - сказала адвокат потерпілих Олена Яркіна.

Нагадаємо, у вересні Апеляційний суд Запорізької області постановив повернути справу на розгляд до суду першої інстанції.

29 липня 2014 року Микола Бутрименко «здав» бойовикам «ДНР» мiсце розташування українських спецпризначенцiв, внаслiдок чого їх розстрiляли.