У лікарні швидкої допомоги Кропивницького встановили найсучасніше лапароскопічне обладнання (ФОТО)

Перегляди: 1803

У лікарні швидкої допомоги Кропивницького встановили сучасне лапароскопічне обладнання.

Як розповів CBN заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Валерій Заремба, обладнання такого рівня лікарня не бачила понад 20 років. Воно дозволяє проводити малоінвазивні лапароскопічні втручання в абдомінальній хірургії, травматології, урології та гінекології.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Лікарня має лапароскопічне обладнання, але нове дасть нам змогу не тільки збільшити кількість оперативних втручань, а й стали на декілька щаблів вище в плані складності виконання. Камера дозволяє», - сказав Валерій Заремба.

Після операції за допомогою такого хірургічного обладнання хворий уже через кілька днів може виписуватись - під час операції використовується менше знеболювальних, тобто виходить з післяопераційного стану людина швидше, немає великих операційних рубців тощо.

Обладнання такого рівня є лише в обласній лікарні, та лікарня швидкої допомоги отримала більш сучасне. Апаратура готова до роботи. Оперативні втручання за її допомогою робитимуть близько 20 хірургів, травматологів, урологів та гінекологів лікарні швидкої допомоги.

«На старому обладнанні ми могли зробити лише чотири оперативні втручання в день, а за допомогою нового - вдвічі більше. На старому робили операції в плановому порядку, на новому можемо працювати цілодобово», - додав Валерій Заремба.

Нагадаємо, уряд заморозив виділення шести мільйонів гривень на оплату обладнання. Але на сесії, що минула, депутати підтримали пропозицію міського голови Андрія Райковича виділити кошти.

ч