Службовців СІЗО в Кропивницькому викрили на систематичному хабарництві

Перегляди: 940

Співробітники прокуратури області викрили службовців медичної частини Кропивницького слідчого ізолятора на систематичному хабарництві.

Про це CBN поінформували в прес-службі обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цей факт виявили під час планових чергових перевірок державної установи.

«Службові особи медчастини вимагали та отримували від ув’язнених кошти за надання неправдивих довідок про наявність у них тяжких захворювань, які у подальшому можуть бути підставою для їх звільнення від відбування покарання», - сказано у повідомленні прокуратури.

Відомості про подію внесли до ЄРД за ч. 1 ст 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди).

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 17 грудня 2019 року один із арештантів побив у СІЗО жінку-психолога та закликав до непокори інших. Під час придушення бунту група швидкого реагування застосувала до ув’язнених спецзасоби. Тілесні ушкодження отримали понад 80 людей. Для стабілізації ситуації у слідчому ізоляторі запровадили особливий режим, який скасували 16 січня.