Смерть у сутичці з копами в Кропивницькому: ДБР повідомило про підозру патрульному

Перегляди: 2735

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, інспектору патрульної поліції в Кропивницькому, передає CBN з посиланням на прес-службу ДБР.

За даними слідства, вночі 16 липня 2019 року на вулиці Садовій у Кропивницькому патрульні зупинили автомобіль «ВАЗ», водій якого порушив правила дорожнього руху. За кермом знаходився дуже п'яний чоловік. На вимоги патрульних він не реагував та намагався покинути місце. Виник конфлікт. Патрульні повідомили водієві про адміністративне затримання та намагалися вдягнути кайданки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Через опір працівникам поліції один із патрульних застосував до потерпілого силу – здавив і протягом 20 секунд утримував його шию, поваливши на асфальт. Такі дії призвели до рефлекторної зупинки серця та смерті чоловіка.

Виявилося, що померлий - 51-річний майор міліції у відставці Олександр Собченко.

Справа отримала великий суспільний резонанс.Син і невістка Олександра Собченка мали свою, відмінну від поліцейської, версію загибелі смерть батька.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює обласна прокуратура. Якщо вину патрульного доведуть, йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до 10 років.