Звiльненi з росiйського полону моряки досi в зонi ризику – адвокат

Перегляди: 865

Адвокат Микола Полозов стверджує, що справа українських морякiв, захоплених росiйськими силовиками бiля берегiв Криму в листопадi 2018 року, наразi «перебуває у пiдвiшеному станi», а самi моряки, незважаючи на звiльнення, досi в зонi ризику.

Про це вiн сказав у коментарi «Крим.Реалiї».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, термiн попереднього слiдства у цiй справi продовжили до 25 сiчня, вiн закiнчується наприкiнцi тижня.

«Ми очiкуємо вiд слiдства нову iнформацiю, тому що або ми маємо продовжити ознайомлення з матерiалами справи, на чому нас перервали, вiдновивши слiдчi дiї, або слiдство має продовжити термiн попереднього розслiдування», – пояснив адвокат.

Полозов зазначив, що не бачить зараз особливого iнтересу до розслiдування цiєї справи, адже морякiв i кораблi вдалося повернути.

«Але в будь-якому випадку цю справу потрiбно доводити до кiнця. Наше завдання – домогтися припинення кримiнального переслiдування морякiв. Наразi вони все одно перебувають у зонi ризику. Немає гарантiї, що завтра росiйська влада не оголосить їх у розшук. Якщо моряки приїдуть у якусь країну, їх там можуть заарештувати», – додав Полозов.

Нагадаємо, 7 вересня 2019 року Росiя повернула Українi полiтв’язнiв та захоплених у Керченськiй протоцi морякiв. Обмiн вiдбувся за схемою 35 на 35. Серед звiльнених – двоє морякiв з Кiровоградщини: Артем Артеменко з Новоукраїнки та Роман Мокряк з Карлiвки Кропивницького району.