У справі про смерть у сутичці з копами в Кропивницькому проведуть додаткову експертизу

Перегляди: 898

У справі про смерть під час сутички з патрульними поліцейськими в липні минулого року 51-річного майора міліції у відставці Олександра Собченка проведуть ще одну експертизу.

Про це на брифінгу заявив начальник ГУ Національної поліції в області Роман Козьяков сьогодні, 24 січня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Інспектора патрульної поліції, якого підозрюють у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, відсторонили від виконання службових обов'язків.

За словами Козьякова, провели внутрішнє розслідування.

Днями слідчі теруправління Державного бюро розслідувань повідомили патрульному про підозру в перевищенні службових повноважень.

Вночі 16 липня 2019 року на вулиці Садовій у Кропивницькому патрульні зупинили автомобіль «ВАЗ», водій якого порушив правила дорожнього руху. За кермом знаходився, за даними правоохоронців, дуже п’яний чоловік. На вимоги патрульних він не реагував та намагався покинути місце. Виник конфлікт. Патрульні повідомили водієві про адміністративне затримання та намагалися вдягнути кайданки.

Через опір працівникам поліції один із патрульних застосував до потерпілого силу – здавив і протягом 20 секунд утримував його шию, поваливши на асфальт. Такі дії призвели до рефлекторної зупинки серця та смерті чоловіка.

Справа отримала великий суспільний резонанс. Син і невістка Олександра Собченка мали свою, відмінну від поліцейської, версію загибелі смерть батька.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює обласна прокуратура. Якщо вину патрульного доведуть, йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до 10 років.