Прокуратура Кiровоградщини заперечила заяву суддi щодо тиску на нього

Перегляди: 1042

Прокуратура Кiровоградської областi назвала безпiдставними обвинувачення, якi лунають на адресу вiдомства з боку суддi Ленiнського районного суду Владислава Драного.

Про це CBN поiнформували в прес-службi обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Офiцiйно заявляємо, що органи прокуратури Кiровоградської областi не чинять жодного тиску як на суддiвський корпус, так i кожного окремого суддю. Всi процеси вiдбуваються в межах чинного законодавства та регламентованi вимогами Кримiнального процесуального кодексу України», - повiдомили в прес-службi.

У даному випадку прокуратура вбачає порушення процесуальних норм з боку суддi.

За iнформацiєю прес-служби, слiдчий суддя незаконно винiс ухвалу, якою задовольнив клопотання захисника про припинення проведення трасологiчної експертизи у кримiнальному провадженнi за фактом незаконної порубки дерев.

Право на припинення експертизи має лише сторона, яка була iнiцiатором її проведення, в даному випадку - слiдчий та прокурор.

Зазначене судове рiшення унеможливило подальше досудове розслiдування. Це потягло за собою закриття кримiнального провадження та уникнення винними кримiнальної вiдповiдальностi. У результаті злочину шкода, спричинена навколишньому природному середовищу, становить 1,9 млн грн.

Суд апеляцiйної iнстанцiї пiдтвердив законнiсть позицiї прокуратури. Зокрема, задовольнив апеляцiйну скаргу прокурора i скасував незаконну ухвалу слiдчого суддi Ленiнського районного суду. Також вiдмовив у задоволеннi клопотання адвоката про припинення проведення трасологiчної експертизи.

Нагадаємо, суддя Ленiнського районного суду в Кропивницькому Владислав Драний надiслав повiдомлення до Вищої ради правосуддя про втручання в його дiяльнiсть як суддi щодо здiйснення правосуддя, з боку прокуратури Кiровоградської областi.