У Кропивницькому створили власні правила обрізки дерев

Перегляди: 1711

Місто повинно отримати технологічні принципи обрізки зелених насаджень.

Про це йшла мова під час чергового засідання робочої групи з розробки правил обрізки дерев у Кропивницькому сьогодні, 11 лютого, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нагадаємо, у листопаді члени робочої групи вирішили створити з двох поданих на розгляд, єдиний варіант правил. За цей період внесли відповідні правки. Базувалися на законодавчих вимогах, наукових рекомендаціях, закордонному досвіді, взаємодії з комунальними службами міста. Виробили 21 пункт.

Зокрема, вирішили не застосовувати на практиці так зване омолоджувальне обрізування - зрізання з дерева всіх гілок за один раз. Застосовувати принцип максимального збереження крони. Заборонити одноразове обрізування більше 30% крони дерев. Обов'язково всі рани на деревах більше 2 см замазувати фарбою тощо.

Виписали та проілюстрували такі поняття як підняття крони, її пониження, прорідження, обрізування дерев під лініями електромереж. Окремо визначилися з обрізкою пірамідальних та пухових тополь.

Наступного разу робоча група запланувала зустрітися 20 лютого, аби прийняти правила як методичні рекомендації для усіх підприємств, що виконуватимуть відповідну роботу, та кропивничан. В планах - подати правила на затвердження виконкому міськради.

За словами екоактивістки Надії Паливоди, було б добре прийняти правила найближчим часом, адже настає найкраща пора для обрізки дерев, поки дерева не прокинулись.