У центрі Кропивницького без тепла опинились дев'ять будинків

Перегляди: 1148

У Кропивницькому через порив труби тимчасово без тепла залишились дев'ять будинків.

Прорвало на вулиці Арсенія Тарковського, 39, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Охолонули труби також у будинках на вулицях Архітектора Паученка, 51, 53, Михайлівській, 36-а, Пашутіна, 51-а, Віктора Чміленка, 71,73, а також у житлових будинках не комунальної власності на вулицях Тарковського, 35, Паученка, 46, Чміленка, 94.

Наразі аварійна бригада КП «Теплоенергетик» ліквідує порив.

Як прокоментував ситуацію CBN директор підприємства Олександр Чельник, треба розуміти, що під землею лежить 330 вілометрів труб, термін експлуатації яких давно минув.

Труби в такому стані, що «немає місця, куди б можна було приварити шматок нової», і ремонтники вимушені додатково розкривати по кілька метрів землі.

«Часто-густо буває так, що приварилися, запускаємось, а через кілька десятків сантиметрів виникає новий свищ», - розповів Олександр Чельник.

За його словами, в ідеалі замінити все, хоча це навіть не сотні мільйонів гривень. Але ні у підприємства, ні у міста немає таких коштів. До того ж треба розуміти й те, що абонентів, на яких розраховані ці труби, залишилося 25 відсотків.

«Тому ми працюємо в умовах, як кажуть у юриспруденції, крайньої необхідності. Ми не можемо все і відразу поміняти. Але без тепла людей ми не залишимо і на всі аварійні ситуації реагуємо миттєво», - додав керівник «Теплоенергетика».

Нагадаємо, що з 10 по 14 лютого делегація Кропивницького зустрічається з керівництвом представництва USAID в Україні. Міська влада Кропивницького звернулась до Агентства за допомогою в рамках проекту «Енергетична безпека» у створенні схеми теплозабезпечення міста.