Депутати Кропивницького вимагають, щоб кабмін скасував плату за розподіл газу

Перегляди: 1775

Депутати міськради Кропивницького звернуться до Кабінету Міністрів з вимогою скасувати постанову НКРЕ КП про внесення змін в Кодекс газорозподільних мереж у частині методики розрахунку тарифу, передає кореспондент CBN.

Про це сьогодні, 14 лютого, на засіданні сесії міськради заявив депутат Олег Краснокутський.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«З січня 2020 року до клієнтів "Нафтогазу" прийшли дві платіжки - за газ та його розподіл. Чому люди повинні платити за те, що трубопроводом, який збудований за їхні кошти, рухається газ? А може взагалі повинно бути навпаки? А чому це газова компанія продає газ людям, користується трубою, яка прокладена в землі, що належить місту, але не сплачує громаді міста гроші за оренду тієї землі?» - звернувся до колег депутат.

В разі ігнорування звернення пропонує доручити відповідним органам міськради опрацювати питання орендної плати за земельні ділянки, якими користуються газовики у Кропивницькому.

Олег Краснокутський зауважив, що платіжки за розподіл почали приходити навіть тим людям, які не підключені до газової мережі.

«Наше звернення повинно стати одним з каталізаторів, який змусить людей думати, перш ніж приймати рішення», - резюмував депутат.

До запиту підготувили відповідний проект рішення сесії. Депутати підтримали запит колег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Кіровоградгазі» пояснили, чому з’явилися дві платіжки за газ