У Кропивницькому запрацював новостворений департамент надання адмінпослуг (ФОТО)

Перегляди: 4241

Новостворений департамент надання адмінпослуг відсьогодні запрацював у міськраді Кропивницького, передає кореспондент CBN.

Вже на початку літа колектив працюватиме у новому ЦНАПі, де раніше розміщувався кібернетико-технічний коледж. Будівельно-ремонтні роботи будівлі виконали на 90%. Для облаштування центру Банк реконструкції і розвитку та Мінсоцполітики надали безповоротній грант у вигляді техніки та меблів на понад десять мільйонів гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До департаменту перевели працівників із п'яти окремих структурних підрозділів. У майбутньому штат планують розширювати. Надавати кропивничанам планують близько 300 адмінпослуг. Центрам надання адмінпослуг Кіровоградщини пропонуватимуть методичні послуги.

«Плануємо, що протягом наступних трьох місяців відбудеться завершення реконструкції будівлі, до якої переїде департамент, і повинен сказати навіть більше, окрім адміністративних послуг, також буде підсилена соціальна складова – пенсійний фонд та інші напрямки. Зараз ми працюємо з 8 до 17 години, є чергування по суботах, при переїзді до нової будівлі плануємо, що один день на тиждень робота буде продовжена до 20 години», - повідомив директор департаменту надання адмінпослуг у Кропивницькому Сергій Коваленко.

«Плануємо розпочати з актів цивільного стану в цьому центрі надання адмінпослуг, - прокоментував перший заступник директора департаменту надання адмінпослуг у Кропивницькому Антон Шевченко. - Це реєстрація шлюбу, розлучення, народження дитини, тобто ці послуги ми зараз будемо додатково надавати. Плануємо додатково надавати послуги пенсійного фонду, послуги управлінь соцзахисту Подільського і Фортечного районів. Це отримання субсидій, також у нас планується реєстрація нових транспортних засобів, заміна і видача водійських посвідчень. Плануємо також надавати послуги з видачі закордонних паспортів і паспортів громадян України у формі ID-картки. І, звісно, всі реєстраційні дії, які роблять зараз в ЦНАПі».

Нагадаємо, керівника новоствореного департаменту надання адмінпослуг у Кропивницькому Сергія Коваленка представили колективу.