У Кропивницькому інформаційні стенди біля архітектурних пам’яток потребують балансоутримувача

Перегляди: 1181

Інформаційні візитівки Кропивницького, встановлені біля багатьох архітектурних перлин міста, потребують ремонту та відновлення.

Про це під час засідання координаційної ради з питань Громадського бюджету розповів автор культурного проекту «Прогулянки старим Єлисаветом» Дмитро Таращук, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У 2013 році був започаткований проект «Історичні лінії», який передбачав з’єднання пунктирною лінією на тротуарі визначних архітектурних пам'яток міста на маршруті від Фортеці Святої Єлизавети до Покровської церкви на Ковалівці та встановлення 22 спеціальних інформаційних щитів з історичною довідкою про кожний об’єкт. Стенди й досі привертають увагу городян та туристів і є унікальними для України.

«Але прийшов час, і більшість з них потребує ремонту та оновлення деякої інформації», - сказав Дмитро Таращук.

Він вважає, що місто повинно взяти на баланс ці стенди або ж оновити в рамках Громадського бюджету.

Нагадаємо, у Кропивницькому проводять повну інвентаризацію та візуальне обстеження технічного стану пам’ятників, пам’ятних та інформаційних знаків, а також дощок, розташованих на території міста.