У Кропивницькому планують перейменувати одну з центральних вулиць на честь Володимира Панченка

Перегляди: 1035

Вчора, 26 лютого, топонімічна комісія міськради підтримала ініціативу громадськості Кропивницького перейменувати вулицю Декабристів на честь Володимира Панченка.

Про це CBN поінформували в прес-службі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Володимир Панченко – Почесний громадянин Кропивницького, депутат Верховної Ради України першого скликання, яка ухвалила Акт проголошення незалежності України, відомий в Україні письменник та вчений, доктор філологічних наук, професор.

«Вулицю, яка пропонується для перейменування, обрано не випадково, - відзначив член топонімічної комісії, історик Юрій Митрофаненко. – Вулиця Декабристів пов’язана із життям Володимира Панченка, вона перетинається із вулицею Шевченка, на якій розташований університет імені Винниченка, в якому тривалий час працював науковець. Саме на цій вулиці знаходиться бібліотека імені Євгена Маланюка, до перейменування якої Володимир Панченко був причетним».

Більшістю голосів пропозицію громадськості підтримали і питання перейменування винесуть на розгляд виконавчого комітету міської ради Кропивницького.

Нагадаємо, Володимир Панченко помер 14 жовтня 2019-го на 66 році життя.