Понад 5 мільйонів гривень: ФК «Олександрія» обладнав апаратами штучної вентиляції легень три лікарні на Кіровоградщині

Перегляди: 2111

Компанія «Агровіста» підтримала ініціативу футбольного клубу «Олександрія» і виділила п’ять мільйонів гривень на придбання обладнання для трьох медичних закладів Кіровоградської області на випадок поширення коронавірусу.

Про це повідомляє сайт ФК «Олександрія».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зокрема, обласна, дитяча обласна та Олександрійська міська лікарні отримають апарати штучної вентиляції легень та іншу медтехніку.

«Нам оперативно вдалося відшукати надійних постачальників і придбати насамперед для дитячої обласної лікарні такий необхідний апарат штучної вентиляції легень. Нам повідомили, що його вже встановили. Це основний медичний заклад, де лікують дітей із усієї Кіровоградщини, відтак додаткове обладнання завжди актуальне», – зазначив президент ФК «Олександрія» Сергій Кузьменко.

«Уже купили і передали апарат штучної вентиляції легенів. Коштує він 600 тисяч. Апарат знаходиться у відділенні. У лікарні є ще шість таких», – прокоментував CBN головний лікар дитячої обласної лікарні Василь Хорощак.

За інформацією ФК «Олександрія», термін надходження апаратів штучної вентиляції в обласну та Олександрійську міську лікарні залежатиме від оперативності постачальників.

«Зараз час підтримувати один одного. І приємно, що ініціатива футбольного клубу отримала відгук у компанії «Агровіста», яка знайшла можливість виділити понад п’ять мільйонів гривень, і допомогла її реалізувати. Безпека і спокій – це ті речі, які нам необхідні сьогодні. Будьте здорові і бережіть себе!», – додав Кузьменко.

Раніше президент ФК «Олександрія» звернувся до уболівальників.