Ситуація з грипом та ГРВІ на Кіровоградщині спокійна, епідпоріг не перевищений

Перегляди: 1010

В.о. директора обласного лабцентру Надія Оперчук під час брифінгу сьогодні, 23 березня, повідомила про ситуацію з вірусними захворюваннями в області, передає кореспондент CBN.

«Ми всі перебуваємо в період сезонного загострення гострих респіраторних вірусних інфекцій. Вірус КОВІД19 також відноситься до цього виду інфекцій. Його симптоми ідентичні іншим інфекціям. Ми проводимо моніторинг та відслідковуємо фон захворюваності на грип та ГРВІ у нас в області», - сказала Надія Оперчук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ситуація з грипом та РВІ в області наразі спокійна, епідпоріг не перевищений.

«Всього зі скаргами на ГРВІ в усі заклади охорони здоров’я області звернулися 4365 жителів. З них 54% - діти. Вірусологічна лабораторія працює в звичному режимі», - додала вона.

Нагадаємо, мiський голова Кропивницького Андрiй Райкович доручив управлiнню ЖКГ та управляючим компанiям розмiстити на всiх пiд’їздах оголошення, щоб мешканці будинкiв об’єдналися i почали обробляти вхiднi дверi, площадки i сходовi клiтини дезiнфiкуючим розчином.

Все про коронавiрус можна прочитати за посиланням.