Працюють, готують, займаються спортом... Чим жителі Кіровоградщини займаються на карантині (ч. 2)

Перегляди: 2534

У країні - карантин до 24 квітня. CBN дізналося у кількох відомих на Кіровоградщині й за її межами людей, як вони тепер проводять свій час.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Аліна Байкова, ТОП-модель:

- Я, чесно, молилася, щоб були дні, коли можна посидіти вдома й відпочити, бо веду дуже активний спосіб життя. Але, зізнаюся, не до такого ступеню і не з такими жертвами. Судячи з того, що нині відбувається в Нью-Йорку, мене янголи вберегли і привезли в Україну, де я відчуваю себе в безпеці.

На карантині я відпочиваю, читаю, дивлюся багато Ted Talks, розмовляю по телефону зі своїми друзями з Нью-Йорку, Лос Лос-Анджелеса, Лондона, та вони у мене розкидані по всьому світу! Хто де застряг, там і карантинить. Сплю досить багато і зовсім не панікую та не напружуюся, так як я вважаю, що цей час потрібен людству: відпочити й обдумати, як ми живемо і що для нас насправді важливе. І для природи він потрібен: відпочити і почиститися від усього забруднення, яке ми їй завдали.

Бережіть себе, своїх близьких і людей, яких ви не знаєте! Залишайтеся вдома!

Андрій Максюта, керівник кропивницької міської спецінспекції:

- Спецінспекція – виконавчий орган міської ради, і ми працюємо зараз, працюємо, дотримуючись вимог і рекомендацій МОЗ та всіх постанов уряду і розпоряджень міського голови. Змінився, однозначно, як і у всіх, режим роботи – ми скасували планові рейдові перевірки (окрім відпрацювання доручень з посилення роботи щодо недопущення випадків стихійної торгівлі на території міста – не секрет, що задля того, аби був вільний від “стихійки” тротуар, його треба “охороняти”, бо більшість не розуміє ані закликів, ані вимог чи прохань. Тільки інспектор відходить з місця, де торгують “стихійники” – вони відразу вилазять з дворів, десь із-за рогу й автомобілів, адже більшість “стихійників” – це бізнесмени), не проводимо особистий прийом громадян, скарги і звернення про порушення у благоустрої та санітарному стані міста приймаємо по телефону 55-34-17, наші спеціалісти моніторять телеграм-канал “Безпечне місто”, маємо постійний зв’язок з “Гарячою лінією міського голови”, є у спецінспекції і сторінка у соцмережі Facebook. Якщо на якийсь з цих комунікаційних засобів чи каналів надходить скарга або сигнал про вчинення порушення – наш спеціаліст проводить перевірку і здійснює заходи реагування.

Чи змінилося моє особисте життя? Кардинально нічого не змінилося, на роботу так само на 8:00, повний робочий день. Так само роблю ранкову зарядку, так само виношу сміття один раз на тиждень – бо живу в приватному секторі (роблю це, як того вимагають Правила благоустрою, а не так, як роблять деякі мешканці приватного сектору, які виносять, коли захочеться, а не у день вивозу своє сміття і утворюють смітники на вулицях). Тепер у мене є субота і неділя вихідні. Раніше я їх дуже часто проводив на роботі.

Олександр Дануца, народний депутат від «Слуги народу»:

- Поки в Києві, тому що будь-якого дня може бути сесійне засідання. Проте постійно на зв’язку з нашим містом, з владою обласною і міською. Намагаюсь бути максимально корисним в боротьбі з цією заразою.

Намагаюся більше вдома бути. Готую. Також читаю. Перечитав “Сто років самотності” Маркеса, новели Стефана Цвейга та “Листи незнайомці” Андре Моруа. Що далі читати, поки не вирішив. Може, щось з Кафки чи Ніцше.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" link="none" ids="64432,64431,64430"]

Андрій Коломійцев, голова Новоприютівської ОТГ:

- Треба ж, щоб хтось працював, забезпечував заробітну плату педагогічним працівникам, комунальним закладам, тим, хто транспортує медиків, продавці теж працюють. Тому селищна рада працює на повну потужність.

Звичайно, вхід до адміністративних будівель обмежений. А так усе, як і раніше. Якщо люди хочуть звернутися до селищної ради, то це можна зробити по телефону чи інтернету. Але якщо людина вже прийшла сюди і я на місці, то поспілкуватися можна і на вулицю вийти.

Юхим Мармер, головний редактор тижневика «Україна-Центр»:

- Редакція «УЦ» працює в основному дистанційно, хоча журналістам ніхто не забороняє з'явитися на роботі й писати у звичних умовах. Незважаючи на всі складнощі, тримаємося і продовжуємо виходити на папері. Люди телефонують, хвилюються, вони звикли до паперової газети. Але ми дуже залежимо від «Укрпошти» та друкарні. Перестануть вони працювати - зупинимося і ми. Що поробиш? Добре хоч читачів електронної версії «УЦ» явно побільшало.

Був упевнений, що на карантині вільного часу різко додасться. Ага! Перших два дні не міг зрозуміти, що відбувається, дуже втомлювався, працював по 10-12 годин за компом. Потім в ФБ натрапив на статтю про те, що люди на «удальонці» працюють на дві-три години більше, ніж зазвичай, і заспокоївся. Стало набагато більше листів, дзвінків, меседжів - час просто летить. Ось і ви з вашим опитуванням (жартую).

Сумую за роботою на дачі, за поїздками в Гайворон, за «живим» спілкуванням з друзями. Вага зростає, маску хочеться здерти і викинути (закреслено) засунути в кишеню, дезінфектори випити, але не можна. Поки що єдиний мій лайфхак у карантині - це робота.

Андрій Богданович, журналіст, телеведучий:

- Карантин для мене не дуже відрізняється від звичайного робочого тижня. Щотижня я веду підсумкову програму на телеканалі «Київ», викладаю на вебінарах для Міжнародного республіканського інституту, тренуюся і записую подкасти (опанував монтаж подкастів, до речі, саме на карантині) на тему фейків, активно пишу в соцмережах. Ну, і, звичайно, записую «Погляд» для Кропивницького. Решта часу - книги та навчальні матеріали на Youtube й інших медіаплатформах.

З дому виходжу тільки в разі крайньої необхідності в перчатках і з маскою, завжди при мені санітайзер. Єдине, чого мені не вистачає, - це спортзалу. Закінчиться карантин - насамперед туди.

Сергій Коваленко, директор департаменту надання адміністративних послуг міської ради Кропивницького:

- Пандемія коронавірусу позначилася на повсякденному житті наших громадян, у тому числі й на роботі державних установ та органів. Карантин у країні було оголошено 12 березня. Ми готувалися до цього рішення уряду. І завчасно відпрацювали режим роботи Центру надання адміністративних послуг Кропивницького. Ви повинні зрозуміти, ЦНАП надає послуги не лише жителям обласного центру, а й усієї Кіровоградщини. Деякі з них є життєво необхідні, із загального переліку важко щось виокремити.

Визначили контактні номери телефонів по управліннях і відділах, запровадили попередній запис по телефону, прийом документів по пошті. Всю цю інформацію довели до відома містян та жителів області через офіційні сайти, соціальні мережі. До речі, дякую і агентству CBN, що ви теж нас підтримали і підтримуєте постійно, а також іншим медіа-ресурсам. Це дало ефект. Ми зуміли уникнути конфліктних ситуацій і невирішених питань. ЦНАП запрацював у новому форматі, який дозволяє і надавати послуги, і вирішувати безпекові питання стосовно недопущення поширення хвороби. Із ускладненням епідемоологічної обстановки на Кіровоградщині ми змушені були ще більше подбати про безпеку як працівників ЦНАПУ, так і його відвідувачів.

Дистанційно ми не можемо надавати послуги, тож усі на робочих місцях. Повірте, департамент надання адміністративних послуг міської ради - це великий колектив. Нам є над чим працювати. Незважаючи на нові виклики, ми маємо можливість відпрацювати нові методи роботи і взаємодії із громадськістю стосовно надання послуг.

Вадим Гуцул, колишній керівник територіального управління юстиції на Кіровоградщині:

- Після так званої «ліквідації» територіального органу юстиції зрозумів по-справжньому, що таке свобода! Але я сповнений сил та наповнений ідеями, і це спонукає мене рухатись далі, у «нові двері». За цей час уже встиг захистити дисертацію і отримати диплом кандидата юридичних наук, провести операцію з корекції зору. Тепер можу розгледіти ще більше добрих і чудових людей!

Як до, так і після запровадження карантину потроху реалізовую план зі створення юридичної компанії, яка спеціалізуватиметься на захисті корпоративних та майнових прав сільгосппідприємств і здійсненні їх юридичного супроводу у всіх пов'язаних з їхньою діяльністю питаннях. Головна мета - розробити комплекс заходів та надати сільгосппідприємствам можливість убезпечити себе від рейдерських атак до того, як це може трапитися, а не тоді, коли запахне смаженим. Тому в створеному вже офісі знаходжуся щодня, де йде підготовка. З керівниками фермерських господарств збираюсь зустрічатися після завершення карантинних заходів. Інформкампанію планую запустити трохи раніше. Але це не означає, що я не повернусь до державної служби: пропозиції є, я їх обмірковую! А юридичний бізнес не завадить!

У вільний від роботи час готую страви, найкраще виходить борщ, а також читаю книги. Зараз завершую «Лідер без титулу» Робіна Шарми.

Порада для всіх: будьте оптимістами, думайте про добро, не заморочуйтеся дрібницями, більше приділяйте часу близьким, бережіть себе і своє здоров'я! В боротьбі з вірусом вживайте побільше таких продуктів: авокадо, лимон, лайм, апельсин, часник!