Компаніївську РДА очолив колишній бізнесмен з Херсону

Перегляди: 1741

Президент України Володимир Зеленський своїм розпорядженням звільнив з посади голови Компаніївської районної державної адміністрації Олександра Мороза в зв'язку з закінченням строку повноважень.

Наступним розпорядженням призначив на це місце Віталія Коваленка, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відповідні документи від 13 квітня з’явилися на сайті президента.

Як повідомляв CBN, Віталій Коваленко і його дружина мають по квартирі у Херсоні. Жінка також є власницею двох автівок: Kia Cerato та Chevrolet Aveo.

Основним місцем роботи Віталій Коваленко назвав ТОВ «Українська агенція бізнес-розвідки». Там за минулий рік заробив 44 тисячі гривень. Ще трохи – більше 11 тисяч – за сумісництвом у ПП «Юридична фірма “Віан”».

У пункті декларації про посаду або опис роботи, що виконується за сумісництвом, зазначено, що Віталій Коваленко є директором трьох підприємств. Платили йому лише у юридичній фірмі. У ТОВ «Чіз Мастер» та «Українській агенції бізнес-розвідки», зареєстрованій у Польщі, він директорував безкоштовно.

Його дружина у 2018 році, згідно з декларацією, отримала 6,5 тисячі гривень державної допомоги у Херсонському міському центрі зайнятості.

Готівкою Коваленко має 18 тисяч гривень, 9,5 тисячі доларів та ще 15 тисяч комусь позичив.

Нагадаємо, тижнем раніше пpезидент пpизнaчив нoвих гoлiв Знам'янської та Долинської районних держадмiнiстрацiй.