Жителям Кропивницького пропонують підтримати петицію щодо змін умов для перевізників

Перегляди: 2479

Кропивничанам пропонують підтримати петицію щодо змін умов для перевізників, передає кореспондент CBN.

Після впровадження карантину й обмеження кількості пасажирів, яких можна перевозити в маршрутках, від перевізників у березні поступила пропозиція до влади міста про підвищення тарифу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тепер кропивничанин Ярослав Білоус як пасажир створив електронну петицію, де запропонував міській владі виставити перевізникам свої умови: замінити автобуси БАЗ-2215 на більші та комфортніші автобуси українського виробництва для підтримки вітчизняного виробника; ввести чіткий графік курсування містом; підключити GPS та до програми EasyWay.

«З можливістю підвищення тарифу на перевезення містом у громадян виникають питання комфорту та дотримання чистоти до перевізників. Зараз маршрутні таксі типу БАЗ-2215, яких у нас більшість, не є якісними та комфортними, взимку холодно, влітку душно, в дощову погоду з даху капотить, у деяких аварійний (задні двері) вихід заблокований. Звичайно, коли ціль є заробити, в транспорті постійно знаходиться людей більше дозволеного, так що двері тяжко зачинити, графіка руху, як правило, у більшості немає, у кожного він свій. З маршруту з’їжджають на свій розсуд, GPS-трекера в них немає, тож дізнатися, де і скільки зараз курсують авто, неможливо. Людям з обмеженими можливостями не потрапити до таких авто», - зазначив автор петиції.

Нагадаємо, у травні 2018 року колишній начальник управління транспорту, а нині заступник міського голови Олександр Вергун обіцяв, що у червні-липні кропивничани отримають можливість дізнаватися, де саме зараз знаходяться авто на міських маршрутах, скільки їх, і, відповідно, порахувати час прибуття.

Відповідні вимоги включили в умови конкурсу на перевезення на міських маршрутах загального користування. Вже тоді системою пошуку EasyWay користувалися кропивничани, що їздять у тролейбусах і автобусах.

Що ж до маршруток у додатку можна лише побачити схему руху, дізнатися інформацію про відстань, інтервал, ціну, робочі дні та години, контакти компанії, яка маршрут обслуговує. Інформація про кількість маршруток та їх відстежування за допомогою GPS-трекера відсутні.

У жовтні 2019 року CBN направив керівнику управління розвитку транспорту і зв’язку Віктору Житкіну чотири запитання, в тому числі й про стеження за маршрутками онлайн. Відповідей журналісти так і не отримали.