Екснардепа від Кіровоградщини підозрюють у зловживанні владою

Перегляди: 1628

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили колишньому народному депутату Станіславу Березкіну про підозру в одержанні незаконної компенсації за оренду житла в Києві.

Про це повідомляє CBN з посиланням на пресслужбу САП.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мова йде про підозру в отриманні незаконної компенсації за винайм житла в ДП «Готельний комплекс «Київ» у розмірі понад 937 тисяч гривень.

В прокуратурі заявили, що це злочин, передбачений ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, тобто зловживання владою або службовим становищем.

Скандал навколо імені Березкіна вибухнув, коли прокурори САП зібрали докази, які дали підстави вважати, що екснардеп як бенефіціар групи компаній «Креатив» наприкінці 2013 – на початку 2014 року організував заволодіння коштами «Ощадбанку» у сумі 20 млн доларів.

Парламент попереднього скликання не підтримав подання генпрокурора про надання згоди на притягнення народного депутата до кримінальної відповідальності.