У Кропивницькому активісти висунули шість вимог до команди Зеленського (ФОТО)

Перегляди: 3475

У Кропивницькому вчора, 24 квітня, відбулася акція «Стоп реванш», спрямована проти реваншу проросійських сил та капітулянтської політики влади, повідомили CBN в обласному штабі Руху опору капітуляції.

Організаторами виступили патріотичні громадські об’єднання та політичні партії. Окрім Кропивницького, акція пройшла в більше ніж 25 містах України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Учасники вимагали припинити політику капітуляції перед Росією. Переговори з Москвою можуть бути лише про те, щоб загарбник якнайшвидше і без будь-яких умов звільнив окуповані території та відшкодував Україні збитки. Для цього необхідно зміцнювати сектор національної безпеки і давати відсіч агресору на фронті, в інформаційній, економічній та гуманітарній сферах.

Другою вимогою стало звільнення безпідставно утримуваних майданівців, добровольців і волонтерів, покласти край політичним переслідуванням патріотів.

У країні, вважають активісти, треба припинити наступ на українську мову та дотримуватися мовного законодавства. Продовжувати політику декомунізації, а не відроджувати російсько-радянські символи.

Вони вимагають припинити саботаж євроатлантичної інтеграції України й відновити динамічне зближення нашої держави з НАТО і ЄС, усунути олігархів від управління державою. Негайно звільнити Єрмака та інших високопоставлених колаборантів і корупціонерів.

Крім того, учасники акції вимагали перестати призначати на посади родичів, «кварталівців» та посіпак Януковича. Усі призначення мають відбуватися лише через чесні й прозорі конкурси. Вигнати з фракції «Слуга народу» відвертих ватників.

«Знаєте, як зварити живу жабу? Для цього її не варто кидати у кип’яток, адже вона звідти одразу вискочить. Треба покласти її у холодну воду і поставити цю воду на вогонь. Тоді жаба навіть не помітить, що її варять. Саме це сьогодні відбувається з Україною. Капітуляція і реванш відбуваються повільно. Тут призначають регіонала, а тут – патріота. Тут відпустять беркутівців, які розстрілювали Майдан, а тут – звільнять кіборгів з полону, тут почнуть створювати консультативну раду з терористами, а тут – продовжать санкції проти "Вконтактє"… І ніби ж не повна зрада, ніби не кип’яток, але температура потрошки зростає, і рано чи пізно вода все одно закипить. Тому цей повзучий реванш необхідно як можна швидше зупинити!» - зазначив координатор Руху опору капітуляції Кропивницького Дмитро Сінченко.

Нагадаємо, «Рух Опору Капітуляції» виступив з ініціативою створення широкого оргкомітету акції «СтопРеванш» у Кропивницькому. Про підтримку акції заявили кропивницькі осередки партій ВО «Свобода», «Європейська Солідарність», «Голос», «Національний Корпус», «Українська Стратегія», ВО «Батьківщина», «Народний фронт», а також низка патріотичних, волонтерських та ветеранських організацій.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN