Прокурор розповів депутатам облради про розкрадання плит з аеропорту в Кропивницькому

Перегляди: 3245

Прокуратура тримає на контролі слідство щодо ситуації з викраденням плит з недобудованої літно-посадкової смуги, заявив на сьогоднішній сесії обласної ради прокурор Кіровоградської області Олексій Тубелець.

З проханням прояснити питання до прокурора звернувся депутат Артем Погребнюк, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Погребнюк нагадав, що у 2016 році склалася подібна ситуація. Тоді громада теж зупинила вивезення плит.

«Це стратегічні будівельні матеріали, якими можна було б побудувати смугу на військовому аеродромі “Канатове” під час війни, яка в нас іде. Куди їх вивезли, ніхто не знає. Слідство триває з 2016 року. Зараз ситуація повторюється», - зазначив депутат.

За словами прокурора, справа 2016 року знаходиться в суді, але він не може сказати, розглянута вона чи ні.

«Що стосується обставин, які сталися нещодавно, я як прокурор подякую місцевим жителям, які повідомили і не дали вивезти ці плити. По даному факту поліція порушила кримінальне провадження, проводяться необхідні слідчі дії як по крадіях цих плит, так і буде вирішено питання по посадових особах, які допустили це розкрадання. Тому що ці плити знаходяться на балансі держпідприємства», - пояснив Олексій Тубелець.

Депутата Погребнюка цікавило, чи є надія, що плити, вивезені у 2016-му або нещодавно, повернуться. Адже мова йде про понад 200 плит, вартість однієї становить майже 10 тисяч гривень. На це прокурор зазначив, що не може дати точної відповіді, бо тоді крадії ті плити переховають.

Начальник ГУ Нацполіції області Роман Коз’яков пояснив, що наразі поліція розшукує плити.